2484_head_pecs.jpg
croppedimg_1867904089.jpeg
1-Villanyszerelés, érintésvédelem Pécs
croppedimg_1788882410.jpeg
2-Villanyszerelés, érintésvédelem Pécs

Babos zöldségleves májgaluskával


Babos zöldségleves májgaluskával

Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:

4908
4 személyre
65 perc

Elkészítés:


Az elõzõ este beáztatott szárazbabot másfél liter vízben tegyük fel fõni, majd sóval, borssal, babérlevéllel fûszerezzük, és fõzzük félpuhára. Adjuk hozzá a kockákra vágott répákat meg a zellert, és fõzzük majdnem készre. Tegyük bele a kisebb rózsákra szedett karfiolt, a felaprított petrezselymet, az apróra kockákra vágott paprikát és a paradicsomot. Míg a leves újból felforr, készítsük el a májgaluskát. A megdarált csirkemájat tegyük keverõedénybe a beáztatott, kinyomkodott zsemlékkel, a forró olajban megpirított hagymával, és a zúzott fokhagymával együtt. Üssük bele a tojásokat is, és szórjuk meg sóval, borssal, felaprított petrezselyemmel. Ezután jól dolgozzuk össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen gyúrható masszát kapjunk. Amikor elkészült, pár percig hagyjuk állni, majd kiskanállal szaggassuk az ismét felforrt levesbe. Lassú tûzön fõzzük puhára a zöldségekkel és a karfiollal együtt, majd forrón kínáljuk.


Hozzávalók:


- 25 dkg száraz tarkabab
- 1 babérlevél
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vékony szelet zeller
- 1/3 fej karfiol
- 1 csokor petrezselyem
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só, õrölt bors

a levesbetéthez:
- 30 dkg csirkemáj
- 2 zsemle
- 3 evõkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- fél csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- só, õrölt bors



Még több recept








A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.





    Szolgáltatás

  1. Villanyszerelés