2484_head_pecs.jpg
croppedimg_1867904089.jpeg
1-Villanyszerelés, érintésvédelem Pécs
croppedimg_1788882410.jpeg
2-Villanyszerelés, érintésvédelem Pécs

Angolos töltött kenyértekercs


Angolos töltött kenyértekercs

Recept információ:


    Megnézte:
    Fő számára:
    Elkészítési idő:

5997
4 személyre
65 perc

Elkészítés:


1.A sonkáról a zsíros részeket levágjuk, a többi részt hosszú vékony csíkokra vágjuk. A spenótot közepes tûzön 5 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. Serpenyõbe öntjük, hozzáadjuk a vajat, és sóval, borssal ízesítjük. 5 percig pároljuk. Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd levesszük a tûzrõl, és állandóan kevergetve beleszórjuk a lisztet. Újra tûzre tesszük, és tovább keverve lassanként hozzáöntjük a tejet. Borssal ízesítjük, és 5 perc alatt sûrûre fõzzük.

2.A cheddar héját levágjuk, a cheddart kockákra vágjuk, majd a besamelbe keverjük, és 5 percig kislángon fõzzük, végül a szétmorzsolt rokfortot is belekeverve fondü sûrûségûre fõzzük. Kihûtjük.

3.A kenyér héját levágjuk, a belsejét hosszában 4 szeletre vágjuk, a sajtos besamellel megkenjük, majd a sonkacsíkokkal és spenóttal megszórjuk.

4.A megkent kenyérszeleteket óvatosan felcsavarjuk, ügyelve, hogy a töltelék ne folyjon ki. A tekercseket vajjal kikent tepsibe rakjuk, és a forró sütõben 5 perc alatt készre sütjük. Amikor langyosra hûlt, vastag karikákra vágjuk. Frissen tálaljuk.


Hozzávalók:


- 8 szelet sonka
- 20 dkg spenót
- 2 dkg vaj
- 75 dkg toast kenyér
- õrölt bors
- só

A sajtos besamelhez:
- 3-3 dkg vaj és liszt
- 5 dl tej
- 20-20 dkg rokfort sajt és közepesen érett cheddar sajt
- Cayenne bors
- a forma kikenéséhez, vaj



Még több recept








A cégünk adatokat nem tárol, harmadik félnek személyes adatokat nem ad át,
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.





    Szolgáltatás

  1. Villanyszerelés